Basecamp, bir işbirliği ve proje yönetimi yazılımıdır. Bazı şirketler için işlevsel ve yeterli bir yazılım olsa da, sizin ihtiyaçlarınızı tam olarak karşılamayabilir. Peki bu gibi bir durumda Basecamp alternatifleriniz nelerdir?
Bu makalede, Basecamp’ı farklı sektörlerden ve uzaktan veya ofisten çalışan her büyüklükteki ekip için harika bir seçenek olan alternatif bir araçla karşılaştıracağız.
Basecamp nedir?
Çevrimiçi bir işbirliği uygulaması olan Basecamp, ekiplerin işlerini yönetmesini ve birbirleriyle iletişim kurmasını sağlar. Çalışmaları projelere bölmek ve proje ekibinin iş akışını tek bir yerden takip etmek için kullanılabilir.
Basecamp, ilk olarak bir web tasarım firması olarak faaliyete başlamıştır. Zamanla kurucuları projelerinin düzensiz ve verimsiz olduğunu fark edince, kendi proje yönetimi uygulamalarını geliştirmişlerdir. 2004 yılında Basecamp, işleri organize etmek ve ekip işbirliğini geliştirmek için bir proje yönetim aracı olarak piyasaya sürülmüştür.
Basecamp ne işe yarar?
Basecamp ile çalışmanızı projelere bölebilir ve ekibinizin iş akışını tek bir yerden takip edebilirsiniz. Uzaktan çalışan ekiplerin elektronik tablolar, e-postalar, toplantılar, dosyalar ve araçlara yayılmış proje bilgilerini yönetmesine yardımcı olur.
Aracın temel özelliklerinden bazıları şunlardır:
- İş atama ve son tarihler belirleme özelliğine sahip yapılacaklar listeleri
- Ekip iletişimini kolaylaştırmak için mesaj panoları
- Paylaşılan bir takvimde önemli tarihleri takip etmek için zamanlama özellikleri
- Herkesin aynı bilgilere erişebilmesi için belge ve dosya paylaşımı ve depolama
- Ekipteki herkesle iletişimde kalmak için doğrudan mesajlar, e-posta yönlendirmeleri ve grup sohbetleri
- Sürükle ve bırak işlevi ve kullanıcı dostu tasarımı, görevleri ve projeleri tek tıklamayla yönetmenize yardımcı olur.
- Satış ve pazarlamadan İK, BT projeleri ve yaratıcı süreçlere kadar Ekibinizin üzerinde çalıştığı her şeyi yönetebilirsiniz – adını siz koyun.
- Güncellemeleri, dosyaları, belgeleri ve görüntüleri tek bir yerde paylaşarak iletişim ve görev yönetimini merkezileştirin.
- Platformun yapısı hem uzaktan hem de ofisten çalışmaya uygundur. Her türlü ekip kolayca iletişim kurabilir ve iş birliği yapabilir.
- Her türlü destek ihtiyacınızı karşılamak için 7/24 destek sunar.
Fiyatlandırma
Slack, Asana, Dropbox, ve Zoho Project gibi birçok aracı bir arada kullanmak yüksek bir yatırım gerektirebilir. Web sitelerine göre Basecamp, Slack, Asana, Dropbox ve Zoho Project gibi birden fazla aracın masraflarını bir araya getirmekten nispeten daha ucuz olan sabit oranlı bir iş planı sunuyor.
Basecamp yerine alternatifleriniz nelerdir?
Basecamp, ekip çalışmasını geliştirmek isteyen kuruluşlar için iyi bir seçim olabilir. Ekip üyelerinin görevler atamasına, bildirimler ayarlamasına ve görevler, listeler veya dosyalar hakkında yorum yapmasına olanak tanır.
Ancak, birden fazla projeyi yönetiyorsanız veya büyük ekiplerle çalışıyorsanız, zaman takibi, gelişmiş raporlama veya birden çok proje görünümü olmadan projenizi yönetmek zor olabilir.
Ayrıca Basecamp’ın kişiselleştirme ve üçüncü taraf entegrasyonları sınırlıdır. Bu yüzden Basecamp’ın desteklemediği ek özellikler istiyorsanız harici araçlar kullanmanız gerekebilir.
Bununla birlikte, çoğu kişi başka iyi bir ücretsiz Basecamp alternatifi olmadığını düşünüyor olabilir – ancak eksiksiz bir iş akışı platformuna yatırım yapmak şirketinizi geliştirmek için ihtiyacınız olan adım olabilir.
Çalışma şeklinizi basitleştirmek için tasarlanmış hepsi bir arada bir çalışma platformu olan monday.com ile yapabileceklerinizi görünce bize katılacağınıza eminiz.
monday.com nedir?
monday.com, projeleri yönetmenin ve görev listenizi izlemenin ötesine geçmenize yardımcı olan bir Work OS, yani Çalışma İşletim Sistemidir.
monday.com gibi bir Work OS ile iş akışları, projeler ve süreçler gibi hemen hemen her şeyi yönetmek için kendi araçlarınızı oluşturabilirsiniz.
monday.com’un çeşitli uygulamaları vardır – platformu dilerseniz pazarlama kampanyalarınızı takip etmek, kaynak yönetimi yapmak, yaratıcı talepleri düzenlemek, İK ve işe alım süreçlerini takip etmek veya dahili BT veya yazılımınızı yönetmek için kullanabilirsiniz. Bunlar sahip olduğunuz seçeneklerin sadece birkaçı.
Tüm bunlar, üzerinde çalışması son derece kolay, sağlam ama sezgisel bir platformdadır. Ayrıca, ekibinizle veya projenizle birlikte büyüyecek kadar esnektir.
monday.com‘un dikkate değer bazı özellikleri:
Aslında, hem Basecamp hem de monday.com verimli proje yönetimi ve ekip çalışmasını destekleyen yazılımlardır.
Her ikisi de size tüm proje görevleriniz, bağımlılıklarınız ve iş akışınızla ilgili kuş bakışı bir görünüm sunar. Kişilere görev atayabilir, bireysel görevlerin ilerlemesini takip edebilir ve dosya paylaşımı ve merkezi iletişim yoluyla işbirliğini destekleyebilirsiniz.
Peki, monday.com’u farklı kılan nedir?
monday.com, proje panolarından otomasyona kadar benzersiz bir kişiselleştirme düzeyi sunarak özel gereksinimlerinize veya iş gereksinimlerinize uyan uygulamaları veya araçları seçmenize olanak tanır.
monday.com, ekibinizin hızlı bir şekilde dahil edilmesini ve zamanla ölçeklendirilecek şekilde özelleştirilebilmesini sağlayan, farklı endüstriler için kullanıma hazır şablonlardan oluşan muhteşem bir kitaplık sunar.
Her şeyin tek bir yerde olması, ekipteki herkes için süper erişilebilir olmasını sağlar ve yeni müşteriler ekleyebilir, güncellemeler yapabilir ve çalışma durumunu kolaylıkla takip edebilirsiniz.
monday.com ve Basecamp arasındaki farklar nelerdir?
Farklı formatlardaki verileri net bir şekilde görselleştirme yeteneği, herhangi bir proje yönetimi aracı veya uygulamasında önemli bir özelliktir.
Basecamp, verileri görüntülemek için yalnızca tek bir yol sunar: Hill Charts.
Basecamp daha küçük bir ekip için kullanışlı olabilir, ancak karmaşık projeler veya büyük ekipler için gerekli olabilecek gelişmiş raporlama, bütçe yönetimi ve analitik söz konusu olduğunda sınırlıdır.
Benzer şekilde, ekipler Basecamp tarafından sunulan mevcut entegrasyon seçenekleri tarafından kısıtlanabilir.
Örneğin Basecamp, MailChimp veya Salesforce gibi büyük isimlerle entegrasyon sunmuyor.
Ekibiniz için bir proje yönetimi çözümü olarak Basecamp alternatiflerini arıyorsanız, monday.com‘un doğru seçenek olduğunda eminiz.
Basecamp hakkında Sık Sorulan Sorular
Basecamp’ın ücretsiz bir sürümü var mı?
Basecamp, küçük bir ekip, kişisel projeler, serbest çalışanlar veya öğrenciler için kullanışlı olabilecek ücretsiz bir plana sahiptir. Ancak, üç proje ve en fazla yirmi kullanıcı ile sınırlıdır.
Bu planı kullanarak, aylık 99$ sabit fiyattan başlayan ücretli plana dahil olmadan proje şablonları, müşteri erişimi ve öncelikli destek gibi özellikleri kullanamıyorsunuz.
Basecamp’ın Kanban panosu veya Gantt şeması işlevi var mı?
Basecamp, proje planlamasında yaygın olarak kullanılan Kanban panoları veya Gantt çizelgeleri gibi araçlar sunmaz.
Basecamp’ın bir CRM’si var mı?
Basecamp’ın işlevselliği proje ve görev yönetimi ile sınırlıdır, bu nedenle CRM olarak kullanılamaz.
Basecamp’tan daha iyi bir alternatif var mı?
Cevap, aradığınız işlevsellik türüne bağlıdır.
Günlük görevleri yönetmek ve işbirliğini geliştirmek için basit bir proje yönetim aracı istiyorsanız, Basecamp işinizi görebilir. Ancak, ekibinizin özel gereksinimlerine uygun özelleştirilmiş bir çözüm arıyorsanız, monday.com hem esneklik hem de kullanılabilirlik açısından daha iyidir.
monday.com, Basecamp’a benzer özelliklerle sahiptir ve ek olarak özelleştirilmiş iş akışlarınızı bir sonraki seviyeye taşımak için güçlü iş takibi ve analiz özellikleri sunar. Uzaktan çalışırken işbirliğini geliştirmek için yerleşik özelleştirilebilir şablonlarla birlikte gelir.
Basecamp’ın dezavantajları nelerdir?
Basecamp basit bir platformdur ve özelleştirme ve gelişmiş proje yönetimi özellikleri söz konusu olduğunda sınırlıdır.
Ayrıca, diğer proje yönetimi platformlarından farklı olarak takvim ve veri görselleştirme seçenekleri de sınırlıdır.
Basecamp’ı çevrimdışı kullanabilir miyim?
Evet, Basecamp’ın App Store ve Google Play’de uygulamaları mevcuttur. monday.com platformu da bu uygulamalara sahiptir ve çevrimdışı kullanılabilir.
monday.com ile yapabileceklerinizi keşfedin
Basecamp özelliklerini öğrendiğinize göre sizin için uygun olup olmadığına artık daha kolay karar verebilirsiniz. Ancak sektörünüz, ekibinizin büyüklüğü veya projelerinizin kapsamı ne olursa olsun, monday.com’un sizin için ideal çözüm olduğundan eminiz.
Harika hazır şablon kitaplığımızdan harika iş otomasyonu özelliklerimize kadar monday.com, ekibinizle birlikte büyüyen gerçekten esnek bir platformdur.