Asana ve Teamwork: Ekibiniz için hangisi daha uygun?

Asana ve Teamwork: Ekibiniz için hangisi daha uygun?

Omni Factors

Omni Factors

Eylül 21, 2021

Proje yönetimi yazılımları Asana ve Teamwork, ekiplerin işbirliği yapmasına ve daha iyi iletişim kurmasına yardımcı olur. Her ikisi de...

Proje yönetimi yazılımları Asana ve Teamwork, ekiplerin işbirliği yapmasına ve daha iyi iletişim kurmasına yardımcı olur. 

Her ikisi de normal bir proje yönetiminde olması gerekenlere (görev listeleri, son tarihler, ortak çalışma araçları vb.) sahip fakat aralarındaki farklar neler? Öne çıkan özellikler sunuyorlar mı? Fiyatlandırma ve müşteri desteği konusunda nasıl bir ücret alıyorlar? Bu soruları cevaplamak için bu karşılaştırma yazısını hazırlardık!

Asana nedir?

Eski Facebook çalışanları Dustin Moskovitz ve Justin Rosenstein tarafından başlatılan Asana, aslında kurucuların kendi sorunlarını çözmek için başlattıkları bir projedir. Facebook’ta dahili iletişimi yönetmenin bir yolu olarak başlayan şey, hızla tam teşekküllü bir araç haline geldi.

Bugün Asana, ekiplerin işleri görev listeleri ve panolar halinde düzenlemesine yardımcı oluyor.

Teamwork nedir?

Teamwork, işbirliği etrafında tasarlanmış bir proje yönetimi aracıdır.

Müşterilerinizle olduğu kadar ekibinizle de işbirliği yapmanızı ve uygulama içinde süreçleri takip etmenizi sağlar.

Proje yönetimi yazılımında nelere dikkat edilmelidir: esneklik

Ekibiniz için doğru proje yönetimi yazılımı, aşağıdakiler gibi benzersiz faktörlere bağlı olacaktır:

  • Ekibinizin büyüklüğü
  • Yönetmek istediğiniz projelerin kapsamı (örneğin, altı ay boyunca blog yazımı ve pazarlama stratejisi)
  • Ne kadar desteğe ihtiyacınız olacağı
  • İhtiyaçlarınızı tanımladıktan sonra, proje yönetimi yazılımında aranması gereken bazı özellikler şunlardır:

  • Özelleştirme: Ekibinizle ve ekibinizin çalışma şekliyle nasıl uyum sağlıyor?
  • Proje görünümleri: Örneğin Kanban panosunu, Gantt şemasını, zaman çizelgesini ve takvim görünümünü gibi seçenekler
  • Şablonlar: Proje şablonları, görev listesi şablonları ve ekibe özel şablonlar ve daha fazlası
  • Gelişmiş özellikler: Bu, raporlama, otomasyon ve zaman takibi veya herhangi bir sayıda başka modern PM aracı olabilir.
  • Bu proje yönetimi karşılaştırmasına ilerlemeden önce, monday.com‘un tüm bu kriterleri (ve daha fazlasını!) karşıladığını belirtmeden geçemeyiz. 

    Şimdi ne arayacağımız konusunda biraz daha bağlamımız var, hadi Asana ve Teamwork ile neler yapabileceğinize bakalım.

    Asana ve Teamwork arasındaki farklar nelerdir?

    Asana’da başlamanıza yardımcı olacak birçok şablon bulunurken, Teamwork belgeler üzerinde zaman takibi ve işbirliği gibi daha fazla özellik sunar.

    Asana özellikleri: kullanımı kolay arayüz.

    Asana, projeleri panolar ve listeler halinde düzenler. Projelerin bir görev listesi, takvimi, dosyaları ve iletişim sekmesi vardır.

    Asana, grup işbirliğini geliştirmeyi amaçlıyor ve İş Yükü adı verilen, her bir ekip üyesinin o anda ne kadar işi olduğunu takip etmenizi sağlayan ve iş yüklerine kısıtlamalar koymanıza izin vererek tükenmişliği önleyen bir özellik sunuyor. (Bu arada, monday.com da iş yükü özelliği ve daha fazlasına sahip!)

    Teamwork özellikleri: Süreyi takip etme ve belgeler üzerinde işbirliği yapma yeteneği. 

    Asana gibi Teamwork’ün de görevler, kilometre taşları, bağlantılar, dosyalar ve mesajlarla proje tabanlı bir yaklaşımı vardır.

    Defterler, belgeler üzerinde işbirliği yapmanıza olanak tanırken, zaman takibi, ekibinizin uygulamaya çalışma saatlerini bilgilerini paylaşmasına olanak tanır. Bu, müşterilerle işbirliği yaparken kullanışlıdır.

    Ancak Teamwork’ün raporlama ve otomasyon özellikleri de sınırlıdır.

    Özetle, hem Asana hem de Teamwork basit, küçük projeleri yönetmek için idealdir.

    Asana, karmaşık projeler için dik bir öğrenme eğrisine sahipken, Teamwork, görevleri otomatikleştirme ve özel raporlar oluşturma gibi güçlü proje yönetimi seçeneklerinden yoksundur.

    Neyse ki, monday.com bu özelliklerin her ikisini de sunuyor ve sizin ve ekibinizin hız kazanması yalnızca birkaç dakika sürer.

    Asana ve Teamwork’ün maliyeti nedir?

    Asana’nın iş planları, Teamwork’ten daha pahalıdır ve özellikler açısından biraz daha fazlasını sunar.

    Asana fiyatlandırması ve planları:

  • Temel: Bu ücretsiz plan, kişisel yapılacaklar listeleri için en iyisidir. Sınırsız proje, 15 ekip arkadaşıyla işbirliği, takvim, liste ve pano görünümleri ve 100’den fazla entegrasyon içerir.
  • Premium: Bu planın maliyeti kullanıcı başına aylık 10,99 dolardır. Panolar, raporlar, kurallar, kilometre taşları ve formlar oluşturma olanağı sunar.
  • İş: Kullanıcı başına aylık 24,99 dolar olan bu plan, özel bir kural oluşturucu, iş yükü yönetimi, prova, onaylar ve Salesforce ve Adobe Creative Cloud ile entegrasyonlar sunar.
  • Kurumsal: Açıklanmayan bir fiyat etiketi ile bu plan daha fazla entegrasyon, özel marka bilinci oluşturma ve öncelikli destek sunar.
  • Teamwork fiyatlandırması ve planları:

  • Ücretsiz: Bu plan maksimum beş kullanıcı, iki proje, zaman takibi ve 100 MB depolama alanı sunar.
  • Profesyonel: Bu planın maliyeti kullanıcı başına aylık 10 dolardır. 300 proje, 100 GB depolama alanı, sınırsız ortak çalışan, proje şablonları ve Gantt şeması ve pano görünümleri sunar.
  • Premium: Kullanıcı başına aylık 18 dolar olarak fiyatlandırılan bu, 600 proje, 250 GB depolama, 50 proje şablonu, panolar, iş yükü yönetimi ve Hubspot ve OneDrive İş ile entegrasyonlar sunar.
  • Kurumsal: Bu plan, sınırsız proje, daha iyi güvenlik ve bir müşteri başarı yöneticisi sunar. Fiyatı web sitesinde listelenmemiş.
  • Bu tür yazılımlar bazen yüksek yatırımlar gerektirebiliyor. Neyse ki monday.com, ekip boyutunuza göre paketinizi ayarlamanıza olanak tanıyor ve bireysel kullanıcılar için ücretsiz pakete sahip! monday.com ücretleri hakkında buradan daha fazla bilgi alabilirsiniz.

    Peki ya müşteri hizmetleri ve entegrasyon seçenekleri neler?

    Asana müşteri hizmetleri: telefon desteği bulunmuyor, yalnızca e-mail.

    Asana tarafından sunulan tek destek türü e-mail yoluyladır. Ayrıca yanıt süreleri konusunda da net bir zaman dilimleri bulunmuyor, bu yüzden e-mailinize ne zaman cevap alabileceğiniz tam olarak bilinmiyor.

    Teamwork müşteri hizmetleri: e-posta ve telefon herkese açıktır, ancak haftada yalnızca beş gün.

    Teamwork’ün müşteri desteğine telefon, canlı sohbet ve e-posta yoluyla ulaşılabilir. Yine de dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var: hafta sonu boyunca kullanılamıyor ve web sitesinde yanıt sürelerinin bulunmuyor.

    Asana entegrasyonları:

    Asana, Google Suite, Microsoft uygulamalarının yanı sıra Slack, Zoho CRM ve Pipeto’dan gelen uygulamalarla çok çeşitli entegrasyonlar sunar.

    Ayrıca zaman takibi için TaskBill.io ile entegrasyona sahiptir.

    Ekip çalışması entegrasyonları:

    Teamwork, tüm kullanıcılar için Slack, Zapier, Google Drive ve Box ile entegrasyonlara sahiptir. Kurumsal ve Premium plan için Hubspot, OneDrive Business ve Microsoft Project gibi gelişmiş entegrasyonlar mevcuttur.

    Asana ve Teamwork: 2021’de ekibiniz için en uygun olan hangisi?

    Asana, proje yönetimi için etkileyici bir özellik kümesine sahiptir, ancak bu özellikleri ne kadar çok kullanırsanız, o kadar karmaşık hale gelir. Mevcut sınırlı destekle, yolunuzu bulmak sıklıkla yardım makaleleri arasında gidip gelmeniz gerekebilir.

    Teamwork, hızlı bir dizi görev listesiyle küçük projeleri yönetmek için harikadır. Ancak iki önemli proje yönetim aracından yoksundur: otomasyon ve raporlama yetenekleri.

    Uzmanlaşmak için günlerce eğitim gerektirmeyen, görevleri otomatikleştirmenize ve raporlar oluşturmanıza yardımcı olacak bir proje yönetimi çözümü var mı?

    Kesinlikle var! Proje yönetimi endişelerinize veda edin ve monday.com‘a merhaba deyin.

    monday.com Çalışma İşletim Sistemi

    monday.com‘un ekip çalışması ve proje yönetimini çocuk oyuncağı haline getirdiğine dair söylentiler var. Nasıl mı biliyoruz?

    100.000’den fazla mutlu  (büyük ve küçük) ekibin ötesinde, 7.000’den fazla kişi, monday.com’u G2, Trustpilot, Capterra, TrustRadius ve GetApp gibi inceleme web sitelerinde ortalama 4,6/5 olarak değerlendirdi.

    Ve bunun nedenini anlamak kolay. İş projelerinizi, ürün geliştirmenizi, görev listelerinizi ve daha fazlasını yönetmek söz konusu olduğunda, monday.com hiper çok yönlülük, özelleştirme, gelişmiş otomasyonlar, çoklu yönetim görünümleri ve daha fazlasıyla öne çıkıyor.

    monday.com, proje görevlerini bir bakışta görünür kılan, görsel olarak optimize edilmiş bir takvim ve sayfa görünümüne sahiptir. Kimin sorumlu olduğunu, görevin ne zaman biteceğini ve ilgili hedefleri gösterir:

    Ve bu, monday.com’un sunduğu farklı proje yönetimi görünümlerinden sadece biri!

    Hadi en sevilen özelliklerinden bazılarına bir göz atalım:

  • Projeleri panolar halinde düzenleyin, görevler, son tarihler atayın ve ilerlemeyi sorunsuz bir şekilde takip edin.
  • İK, BT, pazarlama, inşaat, tasarım ve satış gibi her türden proje için 200’den fazla şablon arasından seçim yapın.
  • İşlemleri basit “eğer” ve “o zaman” kurallarıyla otomatikleştirin. Önceden oluşturulmuş birkaç otomasyon tarifi arasından seçim yapın.
  • Panolarınızdaki herhangi bir bilgiyi görselleştirmek için kolayca raporlar oluşturun.
  • En sevdiğiniz iş uygulamalarınızdaki verileri monday.com’a aktarın. Mailchimp, Hubspot, Slack, Google Drive, LinkedIn, Zoom ve daha fazlasıyla entegre olur.
  • Panolara otomatik olarak veri eklemek için formlar oluşturun.
  • Projeleri farklı şekillerde görselleştirin: Kanban panosu, Gantt şeması, takvim veya zaman çizelgesi.
  • Tüm planlar için haftanın her günü sınıfının en iyisi müşteri desteği alın.
  • Kolay Proje Yönetimi

    Doğru proje yönetimi aracını seçmek, ekibinizin ihtiyacı olan farkı yaratabilir. Güçlü özellikler önemli olmakla birlikte, kullanım kolaylığı ve hoş bir ara yüz de değer taşır. Neyse ki, monday.com bunların hepsini sunuyor.

    Ekip olarak daha üretken olmaya hazır mısınız? monday.com denemenizi bugün başlatın!  

You may also like

Hangi Uygulama Ekibiniz için Daha Uygun?
Omni Factors

Omni Factors

Aralık 8, 2021

Hangi Uygulama Ekibiniz için Daha Uygun?

Ekipler arası, projeleri yönetirken doğru ürünü seçmek, süreçlerin verimli ilerleyebilmesi için önemlidir. Çoğu firma referans üzerine bu uygulamaları...

monday.com ve ClickUp: fiyatlandırma, planlar ve daha fazlası
Omni Factors

Omni Factors

Kasım 16, 2021

monday.com ve ClickUp: fiyatlandırma, planlar ve daha fazlası

Çoğu ekibin ayrı hedefleri, iş süreçleri vardır ve süreçler için farklı yazılımlar kullanır. Fakat çalışma şekli geliştikçe, her...

monday.com vs Asana: 2022’de hangisini kullanmalısınız?
Omni Factors

Omni Factors

Ekim 25, 2021

monday.com vs Asana: 2022’de hangisini kullanmalısınız?

İster her gün pijamalarınızla koltuğunuzdan çalışıyor olun, ister tam zamanlı olarak ofise gidiyor olun, güçlü bir proje yönetim...

İşletmeniz için en iyi Basecamp alternatifi nedir?
Omni Factors

Omni Factors

Ekim 21, 2021

İşletmeniz için en iyi Basecamp alternatifi nedir?

Basecamp, bir işbirliği ve proje yönetimi yazılımıdır. Bazı şirketler için işlevsel ve yeterli bir yazılım olsa da, sizin...

Google Meet ve Zoom: Hangisi Size Daha Uygun?
Omni Factors

Omni Factors

Haziran 24, 2021

Google Meet ve Zoom: Hangisi Size Daha Uygun?

Uzaktan çalışma ile iletişim araçları herkesin odak noktasında olan bir konu haline geldi. Pandemi birçok şeyi duraklatmış olsa...

Slack ve Microsoft Teams: Nasıl bir arada kullanabilirsiniz?
Omni Factors

Omni Factors

Haziran 9, 2021

Slack ve Microsoft Teams: Nasıl bir arada kullanabilirsiniz?

Geçen hafta, sohbet, paylaşılan çalışma alanları, otomatik bildirimler ve çeşitli iletişim biçimleri sunan web tabanlı işbirliği yazılım araçları...

Hangi Uygulama Ekibiniz için Daha Uygun?
Omni Factors

Omni Factors

Aralık 8, 2021

Hangi Uygulama Ekibiniz için Daha Uygun?

Ekipler arası, projeleri yönetirken doğru ürünü seçmek, süreçlerin verimli ilerleyebilmesi için önemlidir. Çoğu firma referans üzerine bu uygulamaları...

monday.com ve ClickUp: fiyatlandırma, planlar ve daha fazlası
Omni Factors

Omni Factors

Kasım 16, 2021

monday.com ve ClickUp: fiyatlandırma, planlar ve daha fazlası

Çoğu ekibin ayrı hedefleri, iş süreçleri vardır ve süreçler için farklı yazılımlar kullanır. Fakat çalışma şekli geliştikçe, her...