Slack ve Microsoft Teams: En iyi sohbet uygulaması hangisi?

Slack ve Microsoft Teams: En iyi sohbet uygulaması hangisi?

Omni Factors

Omni Factors

Haziran 1, 2021

Slack ve Microsoft Teams, sohbet, paylaşılan çalışma alanları, otomatik bildirimler ve çeşitli iletişim biçimleri sunan web tabanlı...

Slack ve Microsoft Teams, sohbet, paylaşılan çalışma alanları, otomatik bildirimler ve çeşitli iletişim biçimleri sunan web tabanlı işbirliği yazılım araçlarıdır. Mobil kullanım için, her ikisi de işbirliği uygulamaları kullanır.

Ama sizin ve ihtiyaçlarınız için hangisi doğru? işte önemli olan soru bu.

Bu yazıda, sizin ve ekibiniz için hangi seçeneğin en iyi çözüm olduğunu kolayca anlayabilmeniz için Slack ve Microsoft Teams avantajlarını ve aralarındaki farkları inceleyeceğiz.

Slack ve Microsoft Teams arasındaki fark nedir?

Microsoft Teams ve Slack arasında bazı belirgin farklılıklar vardır. Öncelikle, aşağıda görebileceğiniz gibi, ara yüzleri biraz farklı görünüyor.

Slack genel olarak daha küçük ve bağımsız ekipler tarafından kullanılıyor. Daha fazla platform esnekliğinin yanı sıra, çok az eğitimle veya hiç eğitim gerektirmeden kullanımı hızlı hale getiren kolay bir kurulum sürecine sahiptir. Bazı kullanıcılar kurulumun sadece 7 dakika sürdüğünü bile bildirdi.

Bununla birlikte Microsoft Teams, genellikle Office 365 paketini kullanan karmaşık departman yapılarına sahip daha büyük şirketler tarafından kullanılır, çünkü Teams bu yazılım paketinin bir parçasıdır. Daha gelişmiş görüntülü toplantı araçları sunar (bu uzaktan çalışanları olan ekipler için iyi bir seçenektir), ancak biraz eğitimle birlikte daha gelişmiş bir kurulum gerektirir. Bazı kullanıcılar, kurulumun yaklaşık bir saat sürdüğünü bildirdi.

Zaman açısından bakıldığında, 2013’te piyasaya sürülen Slack daha uzun süredir var. Teams ise 2016’da kullanıma sunuldu, ancak günlük aktif kullanıcı sayısında Slack’i geçti.

Slack ve Microsoft Teams arasındaki benzerlikler nelerdir?

Bu iki sohbet uygulamasının farklılıkları olduğu kadar benzerlikleri de var.

Her ikisi de sohbet ara yüzünde düz metin, etiketleme, çıkartma ve GIF’leri destekler ve her ikisi de görevleri otomatikleştirebilen ve eğitim ve yeni üyelerin katılımı kolaylaştıran yerleşik botlar sunar. Her iki araç da daha iyi sohbet takibi için dizin odaklı (thread based) mesajlaşma özelliğine sahiptir ve her ikisi de ekran paylaşma özellikleri sunar.

Hassas veri sızıntısı riski açısından – çalışanların bu uygulamalar hakkında sevdiği özellikler, güvenlik ve uyum ekipleri açısından büyük bir baş ağrısı olabilir. Her iki uygulama da bu konuda herhangi bir avantaja sahip değil.

Slack, hassas verilerin erişimini veya paylaşımını tanımlamak ve kontrol etmek için yerleşik veri sızıntısı önleme yetenekleri sunmuyor. Microsoft Office 365 bazı temel veri sızıntısı önleme yetenekleri sunsa da, bunun Teams’e dahil edilip edilmediği bilinmiyor.

Ara yüzleri görünüş olarak farklı olsa da, birçok özelliği paylaşıyorlar ve kullanım kolaylığını hedefleyen aynı temel kurulumu sahipler.

Slack: benzersiz özellikler

Peki, Slack’in benzersiz özellikleri nelerdir?

  • Özelleştirme: Slack, kullanım deneyiminizi geliştirmek için çeşitli tema ve renk seçenekleriyle ara yüz görünümünü özelleştirmenize olanak tanır.
  • Yüzlerce entegrasyon: Slack, 800’den fazla farklı uygulama entegrasyonuyla bağlantılıdır (ancak bu, ücretsiz kullanıcılar için 10 ile sınırlıdır.)
  • Bire bir görüntülü arama: Bu özellik ücretsiz olarak sunulur ve ücretli kullanıcılar için arama başına 15’e kadar katılımcı içerebilir.
  • Çok yönlülük: Teams, Microsoft işletim sistemine özgü olsa da, Slack daha çok yönlüdür ve hatta Linux işletim sistemiyle uyumludur.
  • Basitlik: Slack’in kullanımı kolaydır ve yeni kullanıcılar için çok az eğitim gerektirir.
  • Microsoft Teams: benzersiz özellikler

    Microsoft Teams’in kendi benzersiz özellikleri de vardır.

  • Gelişmiş botlar: Teams’deki yerleşik botlar, kullanıcıların departman ve kişisel verilerini aramasını ve doğru kişiyle hızlı bir şekilde bağlantı kurmasını kolaylaştırmak için yapay zekadan yararlanır.
  • Microsoft Office 365 ile Microsoft Teams entegrasyonu: Bu araç Microsoft’a ait olduğundan, otomatik olarak Office 365 paketine dahildir. Yani bu paketteki diğer tüm araçlarla da entegre olur. Bu, e-posta entegrasyonuna da gerek olmadığı anlamına gelir.
  • Büyük ölçekli görüntülü / sesli iletişim: Teams, bir seferde 250 kişiye kadar sesli ve görüntülü konferans araçlarının yanı sıra gerçek zamanlı olarak katılamayanlar, ek not almak isteyenler veya tekrar izlemek isteyenler için bir kayıt özelliği de içerir.
  • Şifrelenmiş veriler ve entegrasyonlar: Kullanıcılar için zorunlu olan iki faktörlü kimlik doğrulama gibi özelliklerle veri güvenliği, Teams için bir önceliktir. Teams ayrıca çalıştığı 180 uygulama entegrasyonunun bir listesine sahiptir; bu, Slack’ten önemli ölçüde daha azdır, ancak yine de oldukça sağlamdır.
  • Fiyatlandırma farklılıkları

    Bu iki ürün arasındaki fiyatlandırma farklılıkları söz konusu olduğunda, iyi haber her ikisinin de tüm temel hizmetleri içeren ücretsiz modeller sunmasıdır.

    Slack, sınırsız genel ve özel kanallar, 10.000 mesaj günlüğü, dosya paylaşımı ve Slack kullanıcıları için toplam 5 GB depolama alanı içerir.

    Teams; sınırsız mesaj, konuk erişimi ekran paylaşımı ve 2 GB depolama alanı içerir.

    Gelişmiş paketlere gelince, fiyatlandırma her iki araç için de seviye/hizmet bazlıdır.

    Slack’in Standart planı kullanıcı başına aylık 6,67 dolardır ve ekran paylaşımı, sınırsız uygulama entegrasyonu ve konuk erişimi gibi özellikler içerir. Plus planı, kullanıcı başına aylık 12,50 dolardır ve diğer iş yazılımları ve işbirliği platformlarıyla dahili entegrasyon için çok daha fazla destek ve seçenek sunar.

    Teams, diğer Office 365 ürünlerine erişimi de içeren aylık 5 dolar tutarındaki Office 365 İş Başlangıç planının bir parçası olarak daha fazla depolama alanına yükseltme yapmanıza olanak tanır.

    Depolama kapasiteleri

    Ardından, bu iki sohbet uygulaması ve depolama kapasiteleri arasındaki farka bakalım.

    Slack: Slack’in ücretsiz sürümü bir ekip için 5 GB dosya depolama alanı içerirken, ücretli planlar kullanıcı başına 10 GB ve kullanıcı başına 20 GB’a çıkar. Ücretsiz sürüm için mesaj geçmişinde 10.000’lik bir sınır vardır, ancak ücretli sürümler için sınır yoktur.

    Teams: Teams’in ücretsiz sürümü, kullanıcı başına 2 GB depolama alanı ve bir ekip için toplam 10 GB paylaşılan depolama alanı sunar. Ancak Office 365 kullanıcıları, tüm işletme için 1 TB çevrimiçi depolama alanına sahiptir ve mesaj geçmişi sınırı yoktur.

    Kullanıcı geri bildirimi: Slack ve Microsoft Teams hakkında kullanıcılar ne düşünüyor?

    Şimdiye kadar ele aldığımız tüm bilgiler faydalıdır, ancak bazen gerçek kullanıcılardan bilgi almak daha faydalı olabilir. İşte birkaç kullanıcı yorumu:

    “Her ikisi de farklı şekillerde iyidir. Çoğu şirket için önemli olan muhtemelen kullandıkları diğer uygulamaların Teams / Slack ile nasıl etkileşime girdiğidir.  – John Yarbrough, Lifesize Kıdemli İletişim Direktörü

    “Her ikisini de kullandım – doğru seçimin gerçekten ekibinizin işbirliği yapma şekline bağlı olduğunu düşünüyorum, ancak kişisel olarak Microsoft Teams’i tercih ediyorum. Çalışanlarla ekipler/kanallar oluşturabilmeyi, tüm paylaşılan dosyaları tek bir kanala kaydedebilmeyi (bu işbirliği yapmayı ve dosyaları bulmayı kolaylaştırıyor) ve aynı alanda sohbet edebilmeyi seviyorum. Slack’ten çok daha organize bir havası var.” – Beatriz Estay, BigCommerce İçerik Pazarlama Uzmanı

    “Slack, ekibimizi bugünlerde ofisten uzakta çalışan pek çok insanla ayakta tutuyor. Microsoft Teams’i hiç denemedik, ancak düşündüğümüz bir şey olduğuna inanıyorum.” – Rachel Ashley, Indiana Wesleyan Üniversitesi

    Sonuç olarak: en iyi sohbet uygulaması hangisi?

    Muhtemelen hangisinin en iyi sohbet ve ortak çalışma uygulaması olduğu konusunda bizimle aynı sonuca varmışsınızdır: Duruma göre değişir.

    Sizin için doğru seçenek, kuruluşunuzun yapısına, bütçesine ve işlevsellik ve araçlarla ilgili önceliklerine bağlı olacaktır. Ekibiniz için hangisinin en iyi olacağını bulmak için, pratik yapmak ve hangi seçeneğin daha mantıklı olduğunu görmek için her iki aracı da ücretsiz sürümler aracılığıyla test edebilirsiniz. Veya monday.com gibi bir Çalışma İşletim Sistemi ile tim işleriniz tek bir yerde merkezileştirebilir ve Slack ve Microsoft Temas dahil olmak üzere yüzlerce uygulamayı entegre edebilirsiniz.

    14 günlük ücretsiz deneme sürümünüze hemen bugün başlayın.

You may also like

Hangi Uygulama Ekibiniz için Daha Uygun?
Omni Factors

Omni Factors

Aralık 8, 2021

Hangi Uygulama Ekibiniz için Daha Uygun?

Ekipler arası, projeleri yönetirken doğru ürünü seçmek, süreçlerin verimli ilerleyebilmesi için önemlidir. Çoğu firma referans üzerine bu uygulamaları...

monday.com ve ClickUp: fiyatlandırma, planlar ve daha fazlası
Omni Factors

Omni Factors

Kasım 16, 2021

monday.com ve ClickUp: fiyatlandırma, planlar ve daha fazlası

Çoğu ekibin ayrı hedefleri, iş süreçleri vardır ve süreçler için farklı yazılımlar kullanır. Fakat çalışma şekli geliştikçe, her...

monday.com vs Asana: 2022’de hangisini kullanmalısınız?
Omni Factors

Omni Factors

Ekim 25, 2021

monday.com vs Asana: 2022’de hangisini kullanmalısınız?

İster her gün pijamalarınızla koltuğunuzdan çalışıyor olun, ister tam zamanlı olarak ofise gidiyor olun, güçlü bir proje yönetim...

İşletmeniz için en iyi Basecamp alternatifi nedir?
Omni Factors

Omni Factors

Ekim 21, 2021

İşletmeniz için en iyi Basecamp alternatifi nedir?

Basecamp, bir işbirliği ve proje yönetimi yazılımıdır. Bazı şirketler için işlevsel ve yeterli bir yazılım olsa da, sizin...

Asana ve Teamwork: Ekibiniz için hangisi daha uygun?
Omni Factors

Omni Factors

Eylül 21, 2021

Asana ve Teamwork: Ekibiniz için hangisi daha uygun?

Proje yönetimi yazılımları Asana ve Teamwork, ekiplerin işbirliği yapmasına ve daha iyi iletişim kurmasına yardımcı olur. Her ikisi de...

Google Meet ve Zoom: Hangisi Size Daha Uygun?
Omni Factors

Omni Factors

Haziran 24, 2021

Google Meet ve Zoom: Hangisi Size Daha Uygun?

Uzaktan çalışma ile iletişim araçları herkesin odak noktasında olan bir konu haline geldi. Pandemi birçok şeyi duraklatmış olsa...

Hangi Uygulama Ekibiniz için Daha Uygun?
Omni Factors

Omni Factors

Aralık 8, 2021

Hangi Uygulama Ekibiniz için Daha Uygun?

Ekipler arası, projeleri yönetirken doğru ürünü seçmek, süreçlerin verimli ilerleyebilmesi için önemlidir. Çoğu firma referans üzerine bu uygulamaları...

monday.com ve ClickUp: fiyatlandırma, planlar ve daha fazlası
Omni Factors

Omni Factors

Kasım 16, 2021

monday.com ve ClickUp: fiyatlandırma, planlar ve daha fazlası

Çoğu ekibin ayrı hedefleri, iş süreçleri vardır ve süreçler için farklı yazılımlar kullanır. Fakat çalışma şekli geliştikçe, her...